Vi præsenterer Desmos globale konkurrence i matematisk kunst

COVID19 har påvirket mange skoler for nylig. Vi forlænger fristen til 30. april, så flere studerende kan deltage.

I de senere år har vi set et voksende antal klasser verden over, der har lavet matematiske kunstprojekter ved hjælp af Desmos. Disse projekter involverer brugen af diverse ligninger og uligheder i vores gratis diagramberegner for at skabe nogle virkelig imponerende billeder, ofte som et afsluttende projekt for en enhed eller endda for kurset.

Three artistic graphs—a streetscape, two goldfish, and a peacock—together with a peek at some of the equations that generated them.)

Vi har været så begejstrede over den smukke og kreative matematiske kunst, der skabes med Desmos, at vi gerne ville oprette et rum for elever fra hele verden, hvor de kan indsende bidrag og vinde præmier for deres hårde arbejde. Så i år afholder vi den første Desmos globale konkurrence i matematisk kunst nogensinde.

Hvem kan deltage?

Alle elever mellem 13-18 år kan indsende en Desmos-graf til konkurrencen via sin lærer eller forælder. Bedømmelsen baseres på tre aldersgrupper:

 • 13-14 år gammel
 • 15-16 år gammel
 • 17-18 år gammel

Hvad er vi på udkig efter?

Din originale kunst skabt i Desmos Diagramberegner. (Original betyder, at (a) du selv har lavet den og (b), at den ikke indeholder nogen billeder, der er underlagt ophavsret.)

Vil du imponere vores dommere? Vi leder efter bidrag, der har en kombination af følgende:

Kreativitet og originalitet inklusive:

 • Visuelt indhold
 • Hvordan du bruger den matematik, du kender

Fornøjelse. Der er rigtig mange måder at vise dette, f.eks.:

Hvordan finder vurderingen sted?

Ti finalister i hver af de tre aldersgrupper udvælges af vores interne dommerpanel. Alle 30 finalisters grafer vil blive vist på vores hjemmeside og vil så gå videre til en finalerunde, hvor de bedømmes af et panel af gæstedommere.

Præmierne:

I hver aldersgruppe, tildeles følgende præmier:

Førstepræmie: 500 dollars

Andenpræmie: 250 dollars

Tredjepræmie: 100 dollars

Alle finalister (inklusive vinderne af de 3 bedste præmier):

Alle 30 finalister, inklusive de tre bedste i hver kategori, vil modtage:

 • Desmos T-shirt til den elev, der vinder, og til dennes lærer
 • En Desmos-sponsoreret pizzafest (eller tilsvarende) for hele klassen

Sådan indsender du dit bidrag

Alle elevers Desmos-graf bidrag skal indsendes via deres lærer eller deres forælder. Her er en Google formular, hvor lærere og forældre kan indsende bidrag. Selvom vi kun accepterer ét bidrag pr. elev, giver formularen mulighed for, at læreren kan uploade grafer fra mange elever, hvis de ønsker det. Alle bidrag skal indsendes senest d. 1. maj 2020 inden kl. 08:59 CET. Vi følger op via e-mail til lærere eller forældre, der indsender bidrag med grafer, der udvælges som finalister for at sikre, at vi kan give eleven behørig anerkendelse.

Det med småt

 • Alle deltagere skal være mellem 13-18 år. Indsend grafer baseret på din alder d. 1. maj.
 • Vi har ekskluderet elever under 13 år fra denne konkurrence grundet forskellige internationale aldersbegrænsninger i online databeskyttelseslove.
 • Hvert bidrag skal være indsendt af en ansvarlig voksen (lærer eller forælder), IKKE af eleven selv.
 • Hver elev kan kun indsende én graf til konkurrencen, selv om den ansvarlige voksne kan indsende flere elevers bidrag samtidig.
 • Når du indsender bidrag, vil Desmos kun indsamle den ansvarlige voksnes kontaktinformation sammen med elevers grafer. Før annoncering af finalister finder sted, vil vi kontakte den ansvarlige voksne for hver finalist for at finde ud af, hvordan vi kontakter og anerkender eleven.
 • Alle indsendte grafer skal være lavet ved brug af desmos.com/calculator.
 • Alle grafer skal være elevens originale arbejde. Vi kan ikke acceptere bidrag, der inkluderer billeder underlagt ophavsretlig beskyttelse. Indsendte grafer må især ikke inkludere brug af indhold, hvor den person, der skabte grafen, ikke har den intellektuelle ejendom.
 • Før præmierne uddeles, forbeholder vi os retten til at bekræfte, at eleverne er kvalificerede samt deres applikationsoplysninger. Det er lærerens ansvar at sikre, at eleverne overholder lokal lovgivning om databeskyttelse.

Ressourcer:

Er det første gang, du laver grafer med Desmos? Ikke helt nybegynder, men vil gerne lære mere? Følg et af disse links for at komme i gang.

Spørgsmål? Kontakt os på contest@desmos.com


Opdateringer:

Vi modtager internationale bidrag. Vi opfordrer faktisk til dem.

Selvom du ikke kan sende grafer over ophavsretligt beskyttede billeder, må du gerne indsende grafer over værker, der findes i det offentlige domæne.