Vi presenterer Desmos globale mattekunstkonkurranse

COVID19 har påvirket mange skoler den siste tiden. Vi forlenger fristen til 30. april, slik at flere studenter kan delta.

De siste årene har et økende antall skoleklasser over hele verden brukt Desmos i mattekunstprosjekter. Disse prosjektene involverer bruk av ulike ligninger og ulikheter for å lage imponerende bilder i vår gratis grafkalkulator, ofte som et sluttprosjekt for en termin eller hele faget.

Three artistic graphs—a streetscape, two goldfish, and a peacock—together with a peek at some of the equations that generated them.)

Vi ble veldig begeistret over den vakre og kreative mattekunsten som blir laget med Desmos. Derfor ønsket vi å skape en arena for studenter fra hele verden, der de kan sende inn bidragene sine og vinne premier for innsatsen. I år arrangerer vi den aller første globale mattekunstkonkurransen i Desmos!

Hvem kan delta?

Alle elever mellom 13 og 18 kan sende inn en Desmos-graf i konkurransen via læreren sin eller en forelder. Konkurransen har tre alderskategorier:

 • 13–14 år
 • 15–16 år
 • 17–18 år

Hva ser vi etter?

Originalkunsten din laget i Desmos sin grafkalkulator. (Original betyr at (a) du har laget den selv og (b) den inneholder ingen opphavsrettsbeskyttede bilder.)

Har du lyst til å imponere dommerne våre? Vi er ute etter bidrag som har en kombinasjon av følgende:

Kreativitet og originalitet, inkludert:

 • Visuelt innhold
 • Hvordan du bruker matematikken du kan

Glede. Det er mange måter å vise dette på, for eksempel:

Hvordan foregår dømmingen?

Ti finalister i hver av de tre aldersgruppene blir valgt ut av vårt interne dommerpanel. Grafene til alle 30 finalister blir vist på nettstedet vårt, og de blir deretter vurdert av et panel med gjestedommere.

Premiene:

Følgende premie deles ut i hver alderskategori:

Førstepremie: $ 500

Andrepremie: $ 250

Tredjepremie: $ 100

Alle finalister (inkludert de tre premievinnerne):

Alle 30 finalister, inkludert de tre beste i hver kategori, mottar:

 • Desmos t-skjorte til vinneren og læreren
 • En Desmos-sponset pizzafest (eller tilsvarende) for hele klassen

Slik sender du inn bidraget ditt

Alle elevgrafer i Desmos må sendes inn via læreren eller en forelder. Her er et Google-skjema der lærere og foreldre kan sende inn bidrag. Selv om vi kun godtar én graf per elev, kan læreren laste opp grafer fra flere elever om gangen. Alle bidrag må være sendt inn før 30. april 2020 kl. 23:59 PST. Når finalistene er valgt ut, sender vi en e-post til lærerne eller foreldrene som har sendt inn de aktuelle grafene. Dermed kan vi gi eleven den anerkjennelsen han/hun fortjener.

Vilkår

 • Alle deltagere må være mellom 13 og 18 år. Send inn grafer basert på alderen du er 1. mai.
 • Vi har ekskludert elever under 13 fra denne konkurransen på grunn av ulike internasjonale aldersbegrensninger i personvernlovgivning på nettet.
 • Hvert bidrag må sendes inn av en ansvarlig voksen (lærer eller forelder), og ikke av eleven.
 • Hver elev kan kun sende inn én graf i konkurransen, men en voksen kan sende inn bidrag fra flere elever om gangen.
 • Ved innsending, innhenter Desmos kun kontaktopplysningene til den voksne sammen med elevens graf. Før finalistene eller vinnerne annonseres, kontakter vi den voksne som er ansvarlig for hver finalist for å finne ut hvordan vi kan kontakte og belønne eleven.
 • Alle innsendte grafer må lages i desmos.com/calculator.
 • Alle grafer må være elevens originale verk. Vi godtar ikke bidrag som inkluderer opphavsrettsbeskyttede bilder. Spesifikt kan ikke innsendte grafer inkludere bruk av innhold som ikke er åndsverkene til personen som laget grafen.
 • Før premiene deles ut, forbeholder vi oss retten til å bekrefte elevens rett til å delta og søknadsinformasjon. Det er lærerens ansvar å forsikre seg om at elevene overholder lokale personvernlover.

Ressurser:

Helt ny innen graftegning med Desmos? Ikke helt ny, men har lyst til å lære mer? Se disse lenkene for å komme i gang.

Spørsmål? Kontakt oss på contest@desmos.com

—
Oppdateringer:

Vi godtar bidrag fra hele verden. Vi oppfordrer faktisk alle til å delta.

Du kan ikke sende inn grafer med opphavsrettsbeskyttede bilder, men du kan sende inn grafer av verker som er offentlig tilgjengelig.