Vi presenterar Desmos Global Math Art Competition

COVID19 har påverkat många skolor nyligen. Vi förlänger tidsfristen till 30 april så att fler studenter kan delta.

Under de senaste åren har ett växande antal klassrum runt om i världen skapat matematiska konstprojekt med Desmos. Dessa projekt involverar användningen av olika ekvationer och ojämlikheter i vår kostnadsfria grafkalkylator, för att skapa några riktigt imponerande bilder, ofta som ett slutprojekt för en enhet eller till och med för kursen.

Three artistic graphs—a streetscape, two goldfish, and a peacock—together with a peek at some of the equations that generated them.)

Vi har varit så exalterade av den vackra och kreativa matematiska konsten som produceras med Desmos att vi ville skapa ett utrymme för elever från hela världen att skicka in bidrag och vinna priser för deras hårda arbete. Så i år kör vi vår första Desmos Global Math Art Competition!

Vem kan anmäla sig?

Alla elever i åldern 13–18 år kan skicka in en Desmos-graf till tävlingen via sin lärare eller förälder. Bedömningen kommer att baseras på tre åldersgrupper:

 • 13–14 år
 • 15–16 år
 • 17–18 år

Vad letar vi efter?

Din originalkonst skapad i Desmos Graphing Calculator. (Original betyder att (a) du har gjort det själv och (b) det inte innehåller några upphovsrättsskyddade bilder.)

Vill du imponera på våra domare? Vi letar efter bidrag som har en kombination av följande:

Kreativitet och originalitet inklusive:

 • Visuellt innehåll
 • Hur du använder matematiken du kan

Glädje. Det finns många sätt att visa detta, till exempel:

Hur går bedömningen till?

Tio finalister i var och en av de tre åldersgrupperna kommer att väljas av vår interna domarpanel. Alla 30 finalisternas diagram kommer att visas på vår webbplats och fortsätter sedan till en sista bedömningsrunda som består av en panel med gästdomare.

Priserna:

I varje åldersgrupp delas följande priser ut:

Första priset: 500 dollar

Andra priset: 250 dollar

Tredje pris: 100 dollar

Alla finalister (inklusive de tre bästa vinnarna):

Alla 30 finalisterna, inklusive de tre bästa i varje kategori, kommer att få:

 • Desmos T-shirts för den vinnande eleven och deras lärare
 • En Desmos-sponsrad pizzafest (eller motsvarande) för hela klassen

Hur du skickar in din ansökan

Alla elevers Desmos-grafer måste skickas in via en lärare eller förälder. Här är ett Google-formulär där lärare och föräldrar kan skicka in ansökan. Även om vi bara accepterar ett grafinlägg per elev, tillåter vårt formulär lärare att ladda upp grafer för flera elever om de vill. Alla inlämningar måste göras senast den 30 april 2020 klockan 11:59. Vi kommer att följa upp via e-post med den lärare eller de föräldrar som skickar in ansökningar, om vilka som har valts ut som finalister för att säkerställa att vi kan kreditera eleven korrekt.

Tävlingstidslinje:

Inlämningsfönstret öppnas: 17 februari 2020

Inlämningsfönstret stängs: 30 april 2020

Fintrycket

 • Alla tävlande måste vara mellan 13 och 18 år. Skicka in grafer baserat på den ålder du kommer att vara den 1 maj.
 • Vi har uteslutit studenter under 13 år från denna tävling på grund av olika internationella åldersbegränsningar i online-sekretesslagar.
 • Varje ansökning måste lämnas in av en ansvarig vuxen (lärare eller förälder), INTE av studenten själv.
 • Varje student får bara skicka in en graf i tävlingen, även om den ansvariga vuxna kan skicka in flera studenters ansökningar samtidigt.
 • När du skickar in din ansökan, så samlar Desmos endast in den ansvariga vuxnas kontaktinformation tillsammans med studenternas grafer. Innan vi meddelar några finalister eller vinnare kommer vi att kontakta den ansvariga vuxna för varje finalist för att avgöra hur vi bäst kan kontakta och kreditera studenten.
 • Alla diagraminmatningar måste skapas med desmos.com/calculator.
 • Alla grafer måste vara studentens ursprungliga arbete. Vi kan inte acceptera inlämningar som innehåller upphovsrättsskyddade bilder. Inlämnade diagram får inte inkludera användning av innehåll som inte tillhör eller är skapat av den person som skapade grafen.
 • Innan vi delar ut priser förbehåller vi oss rätten att verifiera elevernas behörighet och ansökningsinformation. Det är lärarens ansvar att se till att deras elever följer lokala lagar om sekretessuppgifter.

Resurser:

Helt ny med grafik via Desmos? Inte så ny, men vill lära dig mer? Kolla in någon av dessa länkar för att komma igång.

Frågor? Kontakta oss på contest@desmos.com


Uppdateringar:

Vi accepterar internationella ansökningar. Vi uppmuntrar dem!

Även om du inte kan skicka in diagram över upphovsrättsskyddade bilder, kan du skicka in diagram över verk som är i den allmänna domänen.